Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hyckleri

Jag har länge förlitat mig på röster som berättat för mig vad som var vad, att jag till en viss grad har tappat mina egna värderingar. Jag följer debatter med politiker som pratar om en växande samhällsklyfta; en fråga som de alltid verkar vara så måna om att lyfta, Men efter ett vunnet val – direkt efter deras första tal – så förstår man att det alltid handlat om pengar. Visst är det konstigt att det alltid är samma hyckleri från de som säger sig ha mest empati, från de som klär sig i guldfärgat broderi och pratar om allas lika värde. Kolla bara på dessa präster som jobbar i ett slott men kallar det för kyrka. Jag skulle vilja yrka på att de har fel när de påstår att så länge man bara ber, så händer det att mirakel faktiskt sker. Och visst händer det att jag ibland ber – jag och många fler – trots det så verkar det inte som om någon förändring sker. Det är fortfarande samma värld vi lever i, samma länder som det krigas i – definitionen av tvångsmässiga lögner kallas även för mytomani.

Det påstås även att det har upphört med slaveri, men jag vet att det fortfarande finns länder som det pågår i, där slavägarna påstår att man kan köpa sig fri, medan samma sak i Sverige kallas för koppleri – det är en skrämmande värld vi lever i. Jag kan också tycka att allt arbete med att ta sig framåt i tiden faller av, när jag får höra om en ny lag där kvinnor förlorar makten över sin egen kropp. Hur kan vi röra oss framåt när vi alltid vill tillbaka, det är som att det blir lite kaka på kaka när man närmar sig målet. Rättigheter är ingen förmån, en rättighet är en rättighet, så vitt jag vet i alla fall. Det blir därför konstigt att prata om rättigheter när man inte har rättigheten att bestämma över sin egen kropp. Inte konstigt att man så småningom tappar hopp om framtiden.

Men på tal om hyckleri. Jag är en vit man, vilket gör att jag aldrig kommer kunna känna som ni, jag har alltid varit fri att få göra som jag vill, få tycka som jag vill, allt som hör den vita mannens privilegier till. Jag står fri med mina rättigheter, precis som alla andra manliga profeter och säger att jag alltid kommer stå på er sida; såvida jag tjänar något på det, så klart.




Fri vers (Spoken word/Slam) av RobinG
Läst 172 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-08-17 20:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

RobinG