Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt nr 16 (av 18) i samlingen ”Jag regnar i Prags kastanjer”.


Villanella för Franze Kafky


dumma idéer må aldrig vinna
lova mig, Max, den dag jag dör
låt alla mina texter brinna

mina nederlag får ingen finna
tryck dem inte, bara förstör
dumma idéer må aldrig vinna

en bok utan värde kan gott få försvinna
en munter brasa vill jag du gör
låt alla mina texter brinna

nu ser en gammal jude och judinna
åter nazisternas djävulshonnör
dumma idéer må aldrig vinna

hatet på marsch igen, tid att besinna
civilisationens tråd är skör
så låt alla mina texter brinna

publicera alla orden mina
vad ska vi böja oss för våldet för
dumma idéer må aldrig vinna
låt alla mina texter brinna


- - - - - - - - - -

Fotnot:
En villanella är ett versmått med denna rimflätning.




Bunden vers (Annat versmått) av Göran P Rödholm
Läst 176 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-17 23:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm