Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

molotov

låt det brinna
förgöras. försvinna,
där motgång är den enda stig jag känner

före eller efter saknar sin betydelse
när allt räknas inom ett nu
och där rustar vi ständigt för krig

uddlöst
så låt det brinna,
smältas, förvanskas
där verkligheten ändå är en herointrip

mellan ett då och en morgondag fryser eldar
som kunde ha återställt det trasiga
och där vi bandagerar okoagulerat blod

försvinn, långt bort,
orkar inte längre använda synen
som bara förvisar det goda till ytterkanten

så låt det brinna

försvinna

och dö




Prosa av Max Poisé
Läst 195 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-08-18 16:15



Bookmark and Share


  DominiQueen
Vrede, sorg och kapitulation,
så kan vi nog alla känna vid hårt prövade stunder. Fint gestaltning Maestro.
2020-08-26

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Tänker att om det onda ändå kunde rinna mellan fingrarna som det goda man vill ha kvar.
Din text uttrycker något smärtsamt!
2020-08-20

  Yrre VIP
Berör.
2020-08-19

  AiA Maria den fria
Kraftfullt och berörande !

Tack!
2020-08-19

  Lottie Ålhed VIP
Starka ord och bilder i denna dikt. Smärtsamt närvarande. Applåd!
2020-08-18

    Lena Staaf VIP
En rasande och förtvivlad dikt. Slagsmål mot väderkvarnar.
2020-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé