Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idyll

Sjung nu en sång om en himmel så blå
i en värld som aldrig var dyster och grå
där älvor och troll kan dansa sin dans
vid daggvåta ängar, grön i nyans.

Ha med i din sång en snäll liten häxa
som förtrollar en värld och låter den växa
bli underbart vacker så att alla får se
att något som kallas mirakel kan ske.

Sjung ut din sång för gammal och svag
för oskyldigt barn och allt i dess slag
låt sagor berättas, som sagorna gör
och låt drömmarna spridas, så som de bör.

Låt världen få höra att de någon gång
kommer få vara en del av din sång
en del av den värld som du med den vill bygga
där de alla får bo och kan känna sig trygga

Och när sången har tystnat som den någon gång göra
lyssna då noga, så kommer du höra,
att trots denna tystnad så lever den än
i hjärtat hos de som har lyssnat på den.




Bunden vers (Rim) av RobinG
Läst 88 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-08-19 00:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

RobinG