Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörker och ljus, sorg och glädje





Livets fönster doldes av sorgens svarta flor
rummet var mörkt och tyst

oförlösta tårar hängde som droppar
i takets spindelväv

satt hopkrupen i ett hörn
inkapslad i min sorg
tyckte livet kändes meningslöst

befrielsens fågel pickade på rutan
sjöng om alla vackra minnen

reste mig sakta upp
och tog ner det svarta tyget

ljustet strömmade in
hörde glädjens spröda toner

spindelväven brast
och tårarna som föll
förvandlades till skimrande pärlor

livet kändes åter meningsfullt










Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2020-08-19 10:29



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Så vacker bild om sorg och saknad utmynnande i hopp.
2020-08-31

  Solweig Jansson VIP
Man måste tillåta sig att sörja - då kan tårarna bli pärlor av vackra minnen .....
2020-08-21

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
En vacker text om att åter hitta ljuset i livet, när det varit mörkt och svårt!
2020-08-20

  överlevaren VIP
En nyanserad text om det mörka....
2020-08-20

  M.Eta
Att återse ljuset i livets mörka stunder är meningsfullt. Fint skrivet.
2020-08-20

  Briza media
Bildrikt och väl beskrivet, om stunden när livet går vidare, trots allt.
2020-08-19

  Nils-Robert
Att resa sig i sorgen är stort. Fina metaforer. Bra skrivet
2020-08-19

  Evelyn Falk Möller VIP
Så vackert och berörande.
Livet har en tendens att hitta vägar tillbaka till ljuset. Det är förtröstansfullt
Vilket din fina dikt berättar om.
2020-08-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämt och berörande om vägen från mörker till ljus i livets berg och dalbana.
2020-08-19

  Blomma-Stjärna VIP
sorgen förlöses och kylan smälter ned när befrielsens fågel sjunger om det vackra som funnits och om livet som ännu finns och som syns när det svarta tyget tas ned
- klokt och mycket vackert!

2020-08-19

  Maria Sundelin VIP
Väldigt talande och vackert
Kramar
2020-08-19

  Kungskobran VIP
Underbart, tänk om det gick så lätt
2020-08-19

  Sparvögat VIP
Fin poesi om ljusets kraft i mörka stunder ...
2020-08-19

  Lottie Ålhed VIP
Förlösande dikt Mycket visdom En kraftkälla. Mycket fint skaldat.
2020-08-19

  AiA Maria den fria
Sorg-glädjens motsats

Vackert om tillit i livets flöde

Tack!
2020-08-19

  limerick VIP
Kloka tankar i skön poesiskrud!
2020-08-19

  bibbi ahrnstedt
Mycket vackert om hur sorgen kan förlösas
2020-08-19

  Kajan VIP
Dikten har en tilltalande renhet i uttrycket som jag tycker mycket om. Harmonisk och med mycket djup som jag upplever. Jättefin; stor applåd!
2020-08-19

  Niliboy
Ja, glädjens lov kan vara svårt att helt ta bort, livet är ju ofta sådant!
Ohjälpligt fint berättat!
2020-08-19

  Öknens Ros VIP
Livets skiftningar väl skrivet och beskrivet.
2020-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP