Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bomull


Hon ligger nära mig. Ber om ryggmassage 

berättar incidenter som i vissa fall 

minner mig om lögner. Likt en ofattbar 

ömhet säger hon att hon 

tycker om att jag kramar henne efteråt. 
Efter att hon varit dum. 

hon ljuger öppet säger att hon ljög för mig 

för oss. Men berättar om den oskyldigaste och 

jag undrar varför. Hon ville att det skulle verka 

spännande. 

jag kramar henne efteråt. Alltid. Hon säger att hon 

är livrädd för att vännen skvallrar. Säger att hon 

då måste sluta där hon går. Att hennes pappa sagt 

så. Inser att hon är ett barn som inte alltid lyckas 

komma in. Att hon i samma ögonblick kan visa sådan 

spirande glädje och entusiasm inför morgondagen 

att hon lämnar mig i djup förundran. 

           Förstår inte mitt barn 

 

 

jag säger inte att hon är ljuv att allt alltid 

blir bra. Jag frågar henne varför de andra 

inte vill. Inte vill vara med henne och vad 

som skulle ske om hon valde bort. 

hon pratar om huggormar, vargen och 

björnen. Om hajjar som släppts ut i 

Mälaren. Om dubbelheten. Stå ut med för 

att tillhöra någonting. 

    hon är just sex år gammal. 

 

    Kärleken är en sårbar punkt och 

    hon ser framför sig mötet mellan 

    mödrarna de kloka. Om alla sår vi 

    åsamkar barnen. Omedvetet. 

 

         hon är just sex år gammal och 

          även jag önskar att bomullen 

          gick att täcka hennes brunbrända 

          slanka kropp. 

    

 

 

 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-08-19 23:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP