Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Veteranen i väntrummet

Tittar ner i fulmattan, tittar inte upp (än).
Hur många gånger har jag suttit här nu (det vet jag egentligen)?
Är mattan knuten av barn?

Här igen för trettiotredjegångeniordningen.
För det tog sig inte åttondegången heller.

Tittar upp och runt.
Ni runt omkring mig.
Spändatystaräddanervösahoppfullalättadepanikslagnaledsnaförtvivladedesperattatrötta. Trötta så trötta.
Dujagvini vet inte vad som väntar.

Mitt namn ropas upp för provtagning.
Jag har kavlat upp ärmen innan jag hunnit fram.
Jag är veteranen i väntrummet.




Fri vers av Teah
Läst 99 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-20 10:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre

Den otvivelaktigt längsta meningen
utan mellanslag jag har skådat men
ovetskapens känsla och dess oro når hela vägen, fint skildrat.

2020-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Teah