Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Botanikern

Min fot sjunker ner.
Jag låter den vila bland tuvorna ett slag.
Upp kommer myrdoften.
Runt kängan lägger sig svalkan.

Jag blickar ut över myren.
Skiljer på nyanserna av rödgröna mattor.
Kliven blir extra långa och balanserande.
Jag får inte göra något förhastat. Vare sig i steg eller med ord.

Snart är jag framme vid det rika.
Det är här ögonen söker av långsammare.
I området mellan vatten och tuva.
I det blottade finns det oansenliga men raraste.






Fri vers av Teah
Läst 155 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-08-20 11:09



Bookmark and Share


  Domenico VIP
Minnets myrmarker får liv...
Tätört och myrlilja - juveler i sommarmossen...
2020-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Teah