Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
rader från förr


Det var då

Det var en gång för längesedan
innan datorerna fanns man umgicks på ett annat vis med lekar spel och dans
Man lekte kurragömma och tävlade på skoj
lärde sig cykla på mammas hoj
Då var jag en liten parvel med kroppen full av spring
Man levde mitt i stunden var glad för just ingenting
Nu är allt detta borta, det var längesedan
Som i ett tidigare liv man aldrig får igen
För åren går man gifter sig får egna barn
Livet väver ett mönster
Tiden spinner sitt garn
Mönstret är gömt för oss och är svårt att förstå
Men man kan välja sin färgerna så blir bilden ej så grå
Var rädd om dina färger och den tråd du har
Slösa med pasteller Väven blir då underbar
Som en förtrollad matta man sedan kan flyga på
Högt över mörka skyar när dagarna är grå

Alprosen




Fri vers av Alprosen
Läst 126 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-08-20 15:05



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Så fint vilken skön reflektion, ska tänka på att man väljer färger så inte allting blir så grått
2020-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Alprosen
Alprosen