Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plumpar

Min ofullkomlighet
avundsjuka, omöjlighet
och taggiga bitterhet sväljer jag ner
med en sked söt efterrätt
tuggar väl och spottar sedan ut
på dagbokens vita sidor.

Plumpar brer ut sig
jag geggar runt lite med pekfingret
det blir ett intressant rorschachtest
en av många bilder av mig
ett Dorian Grays porträtt
som det bara är att acceptera.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2020-08-20 21:49



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Välskriven text med humor och allvar bakom orden.
2020-08-30

  Roger VIP
Väl beskrivet om att vara människa. Vi ska inte vara perfekta...
2020-08-28

  Bodingen VIP
Om plumpar dock inte ett dugg plumt.
2020-08-24

  Blomma-Stjärna VIP
Jag gillar modet att se inåt och upptäcka bittra emotioner - och jag drar på smilbandet åt att lekfullhet och nyfikenhet får ta över - och att det blev en Dorian Gray är bara att acceptera!
2020-08-23

  Solweig Jansson VIP
Vad är fullkomlighet, och enligt vem ? Vi är nog våra egna värsta domare ! Men visst, vissa känslor och egenskaper kanske man inte är stolt över, som bitterhet och avundsjuka. Viktigt att låta även sådana känslor finnas i livsäventyret att lära känna sig själv - och därmed andra.
2020-08-22

  Gunnar Hilén VIP
Billigare än att gå till testpsykologen.....väldigt fina rader !
2020-08-22

    Max Poisé
Ja den bittra bitterhetens läkande medicin...
2020-08-21

  Cikoria Blå VIP
Snyggt målat om än med ord.
Jag ser en tavla i grått, brunt, svart och lite rött och vitt också.
2020-08-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Superbra metaforer i din insiktsfulla dikt! Att våga se sig själv med fel och brister är stort.
2020-08-21

  Briza media
Så originellt och vilka tjusiga metaforer!
Mycket snyggt!
2020-08-21

  Kajan VIP
Brutalt chosefri introspektion utförd av diktarjaget, nästan svår att ta till sig; långt från rosa tyll och skrämmande hög igenkänningsfaktor, åtminstone periodvis...
Tanken på Sonja Åkesson kommer osökt upp.
2020-08-21

  Judas Ekholm VIP
Urtjusig! Och blinkningen till Oscar Wilde gillas skarpt.
2020-08-21

  Öknens Ros VIP
Perfekta människor existerar inte, alla har vi skavanker och brister. Det är väl en del som gör oss mänskliga.
2020-08-21

  Niliboy
Jag läste PS 51 på slutet. I Bibeln jag önskar att Gud vill ge mig ett rent hjärta och en frimodig Ande!
2020-08-20

    ej medlem längre
Det skulle bli många porträtt om vi var lika nyfikna som Dej.
2020-08-20

    Sefarge VIP
Plumpar från andra
Eller en själv(insikt)
En viss skillnad?
Dock en felfri
Människa
Finns det?
Förlåtelse
till andra
och sig
Själv är
alltid
Bra
att
Ha
?

2020-08-20

  Respons VIP
En nödvändig insikt eller en plågsam självkritik?
2020-08-20

  BenGust VIP
Alla är ofullkomliga. När vi insett det, har vi en omöjlighet mindre att tackla.
2020-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP