Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Nu sover vi

Nu sover alla sagoväsen
i renbäddad säng
stärkta lakan och yllefilt
doft av nerbrunnen enekvist

djuren sover vid fötter små
håret luktar friskt av äppelblom
nu vilar solen i månens famn
stjärnorna vakar över natten

nu sover lurviga troll
glömda i barrskogens röse
gula löv och spindelväv
doft av råkall oktober
trösten vilar vid kindens tår
och mild är den hand som smeker

nu vilar natten i solens sken
molnen lätta och ljusa
vakendrömmar i levande solljus
hängmattans gnissel
ger vaggande ro

jag behöver bara få vila











Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-08-22 23:54



Bookmark and Share


  SatansSon
jag sov. faktiskt hela natten även jag. tror jag. brukar vaka från halv tolv o framåt i vanliga fall.
2020-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP