Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tvivlar på min förmåga

Du försöker hålla en lugg
Med ditt lockiga hår
Det är ändå så lustigt
Hur vi försöker få allt på plats

Där allt rör sig vidare
Sitter vi kvar och väntar
På nervösa blickar
Från Folkhälsomyndighetens senaste infall

I rädsla för att ge ifrån sig ljud
Viskar alla så stilla:
"Jag borde vara klar med detta
För min förmåga vacklar"

Du flashar dina trosor
I tron att jag inte ser
Men jag ser hur du rör dig
Bland uppgifterna dina suckar lägger upp

Du blickar ut genom köksfönstret
När jag smyger ut genom altandörren
Jag borde ta en taxi hem
När du lägger dig till sängs

För jag tvivlar på min kapacitet
När du gör upp med ditt förflutna
Och letar efter passet i en tid
Då vi inte kan resa någonstans

Jag förlorar den finkänsla
Som du gav mig, mitt allt
Packar tyst ihop våra dansande dagar
Ensamhet kommer och går

 




Fri vers (Fri form) av Arvast
Läst 180 gånger
Publicerad 2020-08-21 20:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arvast
Arvast