Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hassan Kassais ney

Flugans surrande genom rummet
virvlar en vindlande tråd
efter sig,
långsamt bleknande i hörselminnet

En Harley Davidsonmotor utanför
rasar vild
inuti sin inneslutning av stål,
efterlämnande blott ett dovt muller
på gatuscenen

Det är svårt att upptäcka männens erektioner
över trottoarerna

En del moderna kammarstycken
med Ensemble Ma
känns som försök att få orgasm
med kläderna på

Klådan ändrar tonhöjd

Jag bär min hudkostym
som ett rart Diorplagg
från femtiotalet

Mitt skelett
slinker i sin köttdämpare
utan vidare

Jag lutar kaffemuggen,
men ytan förblir plan,
åtlydande mäktigare viljor än min;
en dejlig dans i stil och grace

Elektriskt ljus
från min läslampa
återkastas från kaffets blanka svärta,
trippande lätt
över ögats sfär;
ögonlocken klickande värmesköldar
mot visionernas kättjefulla anstormning

Nere i centrum väller dagsljuset
oförvällt
över kullerstenarna

Den dominanta livsformen marscherar
på bakbenen
genom sina habitat;
de oräkneliga stadsförtätningarna

Varje individ av denna art
föreställer sig vara något mer
än summan av sina organ

Det är en invasiv art;
ignorant och förmäten, dumdryg

Långt ner i min förväntade livslängd
ser jag mina tankar
på avstånd;
ett gäng kvartersungar
dansande nerför bakgatan
till Hassan Kassais vajande och vinande ney




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 90 gånger
Publicerad 2020-08-22 00:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP