Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att böja sig i ödmjukhet. Lukas 9:48, Matteus 20:16


LITEN ÄR JAG MYCKET

Liten är jag mycket, himlen mera stor,
ändå känner jag mig buren i dess famn.
Månen är min syster, solen är min bror
och jag nämner dem med samma efternamn.

Mindre är jag mycket, större rymden är,
men mitt värde mäts med milda stjärnors mått.
Jorden är min moder, havet är min far
och av dem har jag min del av alltet fått.

Minst och mest som liten räknas dock som störst,
om man ser sin litenhet i kosmos rum.
Ty den minsta sista räknas skall som först,
som det står i Lukas evangelium.







Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-22 22:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP