Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Böcker

Om böcker ständigt stod och talade
det skulle bli ett ljud som skvalade
och störde lugnet i mitt hem
jag skulle inte kunna äga dem

För böcker kan man öppna då och då
men lika viktigt är att de kan få stå
och vara slutna ibland sina likar
där ingen ordar och predikar

Ja det är jag som skall bestämma
när de får häva upp sin stämma
men annars skall de tiga still
i hyllan där de vänder ryggen till




Bunden vers (Rim) av stenhur VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-08-22 15:23



Bookmark and Share


  danne //
kan se några även i min hylla några som pockar på ens uppmärksamhet att bara få bli öppnade...
2020-10-25

  lodjuret/seglare VIP
En värt berättande text på rim, uppskattades så i nattens tjim, stundom ord från böcker sig frigör, så där på rymmen som sig bör, de tar sig friheter o hålla sig i trim...
2020-08-22
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP