Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Zoëtrope II

Tillbakalutad på min brits
ser jag solen flimra
mot trädtopparna
när nattåget accelererar
ut ur staden 22:10 den 2 juli

Jag kommer att tänka på en zoëtrope
laddad med en illusoriskt identisk skogsvy
som far förbi
om och om igen
upplyst av en sen sol
som just förlorat sin status av midnattssol

Luftströmmen
genom det smala ventilationsfönstret
åstadkommer ett aggressivt smällande
och ett kallt drag genom kupén

Jag ligger i bottenkojen,
och den andre resenären
har klättrat högst upp,
medan mittenbritsen lämnats tom
och upphakad mot väggen,
med en känsla av luft och rymd som följd

Anna är på väg tillbaka till gården,
efter att ha skjutsat mig de fyra milen
till järnvägsstationen,
och efter att kommit tillbaka
runt stationsbyggnadens hörn,
busvisslat
och vinkat av mig en sista gång




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 97 gånger
Publicerad 2020-08-22 17:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP