Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Men det regnade ändå inte


Mamma vad är spön i backen?


Utanför fönstret stod regnet
De sa till henne, att det stod
Som spön

I backen men hon själv
Var det

”Mamma vad är spön”


Hon fick sällan några svar
De sa till henne att hon var
Som plåster

Utan sår men hon själv
hade ont

”Mamma vad är spön”

I backen stod regnet
De sa till henne att hon
Måste vänta

Medan de tänkte
Och täljde

Hon visste vad det var.
Regnet hade stavat fel. Som spö
I baken

Då frågade hon aldrig mer
Men satt

”Mamma vad är spön”

Sa hon inte medan det
sved som väl var bara
Skinnet

Det var som att regnet
Tröttnat att stå





Fri vers av Ninnesdotter
Läst 123 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-08-22 20:42



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
Det är typiskt barn före de förstår ..uttrycket tillhör idiomatiska uttryck vi kan krydda språket med
barn lär sig efterhand olika ålder
en del förstår snabbare andra inte vi är olika där
själv fulltankad med sådana många missförstånd uppstår
minns då jag förstod Stig både var ett namn och en stig i skogen en tvärhand hög var jag då, det var som himlen öppnade sig
kul fundering om du är intresserad sök
under barnets utveckling..där finns även hur språket utvecklas
det här måste en skribent som skriver för barn veta/Mvh
2020-08-23

    ej medlem längre
Regnet var väl ett slagregn.
Ibland vill vuxna inget förklara. Barnet får ta matchen själv. Alltså:
SJÄLVFALLET.
2020-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Ninnesdotter
Ninnesdotter