Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En samling av dikter/dialoger med samma rubrik.


Lavskrikans gömmor


[I]

Svarta ögon såg på mig
jag visste att dom såg på mig
jag säger dig, dom såg på mig!
okej dom sög av mig
och som dom sög av mig
Svartögon
jag kände att dom sög av mig
all saft all sav all spott
jag visste att dom sög av mig
jag säger dig, dom sög av mig!
okej dom ljög för mig
Svärtögon
jag visste att dom ljög för mig
mina badankor dom ljög för mig
jag säger dig, dom ljög för mig!
dom sa jag var för gammal
men jag var äldre än så
jag stod och trampa vatten
tills jag trampa genom träsket
och märkte att jag flöt
Heureka!
Heureka kära Svärtögon tjära Skärögon å Tjärntjänare
Lavskrikans gömmor är oräkneliga
jag säger dig det,
oräkneliga.



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[II]

Du är så smygdjup du!

Jamen du ä så scharrlakansgrå å imbelupen du du!

(Tre år går..)

Varför säger du int mer?

Näh

Men vaffö säg du int mer?

Näh

Jamän säg nåt nu då!

Näh

Ä du dum eller?

schjo

Kunnduint sagt det för tre årsen!

Näh



- - - - - - - - - - - -
[III]

Vad är det som fåglar -
som viks i våt origami
och ändå sjunker i vilken tyngd
som ingen känt längs med slokande öron
i träskiga trakter?
Säg mig
vad är det som fåglar?
Och var är Lavskrikans gömmor?
Kan du säga hur många som finn..
-FÄMTIÄLVA!
Jag diktar här! Och det där är inget tal!
-NÄE!
Okej.. men säg, hur var det med fiskar?
-FLYGER ILLA! BRA TILL GLASS!
Och mittemellan?
-BARA VID ARMBRYTNING!
Nej nej, jag sa MITT-Ä-MÄLL-AN!
- < KRAK >
... Aj! Min arm! Den är bruten!
- ..
... Hade du nån mitella eller?
- ..
... Okej, förlåt.. Och mitellan?
-HÄMTIÄLVA!



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[IV]

Dansa din djävul

På gator och torg

Han lyser i mörkret

För den som har sorg

Sparka på gatan

För allt vad du tål

Tacka sen Satan

För svordomens mål



- - - - - - - -
[V]


Crouching vagina


Bedridden red-written wrong


Forbidden phallos



- - -
[VI]


Vi stod å kasta mackor vid vägens stora slut
det skulle vara över
det skulle vara slut
Aldrig mera skriken som trötta fallit ut
tystnaden var given
där luften andats ut
Mina va med skinka men Eriks lukta lut
vi slängde dom å strejka
för sommaren var slut
En fågel dök mot skinkan hungrig som ett spjut
hon va så fin i färgen
å nyfiken i en strut
Hon följde oss längs vägen som välvde dagen ut
sen satt hon på min axel
när sommaren var slut



- - - - - - - - - - - - - - -





Fri vers av 100apor
Läst 136 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-08-31 02:57



Bookmark and Share


    Steff...
Mycket på en gång, ska läsa igen:-)
Återkommer!

2020-08-31
  > Nästa text
< Föregående

100apor
100apor

Mina favoriter
piano