Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Min tro att vi går upp i en gudakropp och förenas i en kärlek utan gräns


vi ska alltid leva

Genom  grenverk i asp gran och fur  jag svävar

mitt liv så flyktigt ändras liksom ett molns kontur

Man växlar lever i livets hemlighet en salig bild

vi ska inte dö anden lever i evighet,

allt i mina ådror rann som en flod

där i livets väv en dröm så vackert

spunnen vita armar rosenmun

ja räck mej din hand i dröm av lycka

alla stjärnor bara tändes och brann

under furor som alltid står vakt

ängen av dukade blommor skimrar

i underbar prakt,

ja drick ditt bubbel av finaste vin

låt det det porla i din hals

i ett schackspel utan kungar

där alla har makt,

så glad så yr låt mej bara sväva

tills morgonen gryr,

som en sång i en fjärran melodi

valsens virvlar viskar i varje ton

inget farväl och inget adjö

vi skall evigt leva vi ska aldrig dö.

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 708 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2020-08-23 12:21



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando
Underbart fint
2021-09-28

  Bibbi VIP
Fint.
2021-04-11

  Bodil Sandberg VIP
Helt underbart!
varmt och vackert tröstefulltoch själfullt som bara du kan
"så glad så yr låt mig bara sväva
tills morgonen gryr"
"inget farväl och inget adjö
vi skall evigt leva vi ska aldrig dö






2020-12-29

    ADI Nehlin
Så fint!
2020-12-08

  bibbi ahrnstedt
Det finns en sådan tröst och ett hopp i din dikt, fint funnet
2020-10-22

  Åse Tropp VIP
Fint!
2020-09-27

  Blått Norrsken VIP
Underbara själ ; så fint skaldat i hopp och tro att det alltid finns kärlek och liv; i något som aldrig tar slut.
2020-09-13

  limerick VIP
Vacker och trösterik poesi. Bokmärkes.
2020-08-25

  Yrre VIP
Mycket varm och vacker denna
2020-08-24

  Marita Ohlquist VIP
En fin och tankeväckande text om livet och döden och att det finns en annan dimension där vi möts igen!
2020-08-24

  Alysse VIP
Så vackert och rogivande skrivet
Ljuvliga formuleringar
2020-08-23

  Blomma-Stjärna VIP
en vacker tro som känns meningsfull och ger glädje - och ger fin poesi!
2020-08-23

    Max Poisé
Underbart att ha den tron, tänk att jag är alldeles för mörk i min...tack för denna!
2020-08-23
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol