Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Demens är de anhörigas sjukdom


Jag ringer mamma

Jag ringer mamma
många signaler utan svar
väntar andlöst
hinner tänka orostankar
sover du?
hör du inte?
har du ramlat?

det skrapar till
ett rossligt hallå!
hej, det är Anna
det blir tyst en stund
jag hinner tänka
är det nu du inte längre minns mig?

så svarar du
med klar röst
du blir glad
allt är väl
berättar om vad du ätit
vad du skall äta sen
du har det bra

men svårt att sova
oro och ångest
nätterna är värst
du hör sånt som andra inte hör
men nya sömntabletten hjälper

jag frågar
men du hör inte på
du får prata om det du vill
om det du minns
jag kan bara lyssna
allt är ändå så bra som det kan vara

så undrar du
kommer du och hälsar på snart?
det var så länge sedan!
men mamma
det var igår
jag kommer snart
ha det nu så bra
jag ringer snart igen
hej då!










Fri vers (Prosapoesi) av Annaemi VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-08-23 19:02



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Så berörande och fin...känner igen mig i kontakten med min egen mamma...förnöjsamheten...hjälplösheten:-/
2020-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP