Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sensommar


Tänk att vissa perioder på året förändras så gradvis att en inte märker, andra smått abrupt.
Sol och hetta ena dagen blåst o regn andra.
Helt plötsligt ser en att björkens löv inte bara är gröna.
Plötsligt ser en att fröställningarna på ängen är fler än kronbladen.
Björnbären är mogna och fulla av sol.
Kantarellerna lyser i skogsbacken.
Marelden gör min kropp lysande under det sena nattdoppet.

Plötsligt är det enkla svala påslakanet påtok för tunt och jag som svettats stor del av sommaren ligger och småhuttrar under fönstret som stått på glänt så länge.
Blåsten rasslar i aspens löv.
Stearinljusen ger inte bara stämning - de lyser upp.

Sitter uppkrupen i min soffa på andra våningen.
Stearinljus lyser upp.
Jag spelar lite WF och QK.
Chattar med vänner.

Har hällt upp en liten whiskey, egentligen aningen mesig - hade ikväll föredragit en riktigt rökig, men det funkar fint.
Rätt kärvt mot tunga o gom.
Föga insmickrande.
Gott.

Dags att avrunda helgen.
Dags att knyta sig - knyta mig
Dags att gå till vila.
Strupen varm av whiskeyn
Hjärtat varmt av familj och vänner
Kroppen hålls varm av det sköna duntäcket medan näsan njuter den friska höga sensommarluften som stryker in över min säng, min alldeles säregna gamla himmelssäng.




Fri vers (Fri form) av PhanLieB
Läst 107 gånger
Publicerad 2020-08-23 23:32



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Bra metafor är täcket ändera för varmt eller tunt. Samt en viss förvåning över varje årstids övergång i nästa trots att det alltid sker. Fint skaldat.
2020-08-24
  > Nästa text
< Föregående

PhanLieB
PhanLieB