Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
:-)...


imbecilla slutsatser

idioter växer på träd
den siste kommer aldrig födas

just de som trampar träsk
och kastar ett urvattnat maginnehåll mot omgivningens fria attityd
förvränger sanningens portal och skapar nationers fall
av triviala åsikter
de lemlästar och krossar åsiktsbärare av motsatta argument

de kan inte annat,
ser ingen annat,
de förstår bara sin egen realitet

en verklighet som kan dimensioneras i all oändlighet
och färgas av miljoner nyanser och ändå kallas för vitt

du föraktas för din sannings skull
och brist på lust att lägga dig i någon annans säng,
älska det som måste älskas

orden förångas av en fixering som aldrig kan naggas i kanten

vi hyllar olikheten
men förbannar din

vi hyllar helheten
men förkastar delarna den är byggd utav

objektivitet är blott ett skällsord medan labyrinten
enbart öppnar dörren till en ny

kvar är kriget
hatet
och det är bara idioten bredvid dig
som förstår

att alla är idioter tills motsatsen bevisas




Prosa av Max Poisé
Läst 231 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-08-24 13:19



Bookmark and Share


  DominiQueen
Haha underhållande ångande
cynism. Träffsäkert ... Mörkt.
Det är bra att få rasa!

Må bevisen tindra min vän :-)
2020-08-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Din dikt gav många tankar. Alla dessa diktatorer som ser sig högre än sina undersåtar. Dessa ska kväsas för makten och pengars skull. Och små människor som i det lilla ser sig större än sina medmänniskor. Din dikt en väckarklocka.
2020-08-25

  Marita Ohlquist VIP
Många tänkvärda strofer att läsa och begrunda!
Texten får mig att fundera på mitt eget jag och hur jag är i vårt samhälle.
2020-08-24

    Lena Staaf VIP
Ja ibland kan man känna att alla (eller åtminstone många) är idioter, människor som kläcker ur sig saker utan att ta reda på fakta och som hävdar sin åsikt in absurdum. Men om vi själva tänker på att vara lyhörda ( det är svårt) så brukar (ibland) omgivningen också mjukna och få en mer försonlig färg.
2020-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé