Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikten om Persona non grata

 

Se där går persona non grata

så ensam o utstött han vankar

irrar utmed livets långa gata

fylld av förtvivlade tankar

 

Fördriven bespottad o galen

flyr han till nidingars gränder

sluter sig till backanalen

o trycker förbrytares händer

 

Se där går persona non grata

i de laglösas skränande hord

desperados som är desperata

o begår både missdåd o mord

 

Persona non grata han gråter

vandrar till hamnen en stund

aldrig han mer vänder åter

han känner sig nu som en hund

 

Där ute på kajen han stannar

o känner en svalkande vind

sitt vidriga liv han förbannar

o gnider sin skäggiga kind

 

Den vinden den susar o brusar

viskar om dödsrikets fägring

o glöden därinom berusar

i havet där ser han en hägring

 

Ja i vattnet där ser han najader

nymfer som bjuder till dans

ett lyckolands vita fasader

skymtar han därnere nånstans

 

Så nu går persona non grata

äntligen som en puritan

på sirenernas vackraste gata

som kung av den blå ocean

 

 

BS-06




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 744 gånger
Publicerad 2006-07-13 17:22



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg
Ja det är en ganska tragisk historia det här...egentligen är ju persona non grata en term som används inom den diplomatiska språkkoden ( jag läser det från pappret) men också bildligt om individer som ej accepteras i ett sammanhang....Min persona non grata är vem som helst av oss som kan bli utfryst och hånad...Den text du citerar är mycket vemodig och vacker!!!Tusen tack AP!
2006-07-13

  Anders P VIP
Snygg till form och rytm. Ett ofta återkommande tema i bluesens värld.Kommer att tänka på en... "Rivers invitation"

Well I spoke to the river
and the river spoke back to me
'said you look so sad and lonley
you look full of misery
and if you don't mind about it
come and make your home with me.
2006-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg
Bodil Sandberg