Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordbråk

Jag munkavlade orden
slätströk dem till oförargelse
stoppade in dem bakom visiret
och gjorde dem osynliga och outtalade
himlade med ögonen mot himlen
med sina oskyldiga oskyddade moln.

Tog matrast som kontrast
med sällskap av en koltrast
som kvittrade och fnittrade
som om inga felflugna ord funnits.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2020-08-24 18:02



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En självsäker dikt med ett författarjag av vikt! Snyggt format!
2020-11-09

    carinamnm
En sådan plats känner jag igen :)
2020-09-01

  Eva Langrath VIP
Jag ser framför mig en omöjlig arbetsplats där man för sin inre frids skull måste distansera sig. Fint ordfall.
2020-08-30

  Kajan VIP
Mycket bra, anar en rörelse/längtan efter befrielse; början på en revolution?
2020-08-30

  Anya VIP
"himlade med ögonen mot himlen
med sina oskyldiga oskyddade moln."
Vacker gestaltning och besjälning.

Tänker på en tuff arbetsplats....men jag kanske tänker fel?
2020-08-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Superbra och kul dikt med klös, om ord som inte fick yppas.
2020-08-25

  Briza media
Fyndigt med djup! Ibland är det svårt att göra rätt, munkavlade outtalade ord kan skava lika mycket som de felflugna son borde stannat inne bakom visiret..
2020-08-24

    Sefarge VIP
Haaha
Felflugna ord!
Funna hos vissa
Politiker när foder
-luckan glappat
till i det brådskande
Röda rappet?
;)

2020-08-24

  Blomma-Stjärna VIP
så fyndigt och roligt om en svår situation; felflugna ord!
munkavlade ord!
slätstrukna - osynliga - outtalade

och som väl är kommer koltrastens fnitter och kvitter till att bli
en kontrastrik matrast!
2020-08-24

  Niliboy
Felflugna ord, knappast så levande å fyndigt!
2020-08-24

  Bodingen VIP
Inga felflugna ord kan komma om man låter maten tysta mun och näbb på koltrastens rast, alltså en kolt-rast.
2020-08-24

  BenGust VIP
Felflugna ord med munkavle.
Är det så tystnadskultur funkar?


2020-08-24

  Marita Ohlquist VIP
Fyndigt skrivet om orden och koltrastens sång!
2020-08-24

  Öknens Ros VIP
Vitsigt värre! :-)
2020-08-24

  Öknens Ros VIP
Vitsigt värre! :-)
2020-08-24

  Cikoria Blå VIP
Kul skrivet om sånt som känns igen.
2020-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP