Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några meningar ut ett längre resonemang...


Tankar efter uppbrottet

Jag drömmer mig tillbaka
Genom smärtans dimma
Till tiden jag var i ditt liv

Värmen oumbärlig
torr och kvävande
Och strålande

Mitt eget ljus var en liten pinne
I din ljuskrona
Jag beundrade dina stenar

Jag kröp bakom dig som en ökenvandrare
Efter en vattnets hägring
Och var lycklig

Illusionen är bruten, sand överallt
Sand i halsen och ögonen
Jag kan inte se

En dag kommer jag famla min väg ut ur öknen
Finna en äkta källa
Och förstå...

Det finns ingen skillnad
Mellan mörkret
Och det ljus som bländar




Fri vers av Verner Ask
Läst 197 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-08-24 19:00



Bookmark and Share


  Rafmagn VIP
Precis! Både mörkret och ljuset som bländar förblindar! Fint diktat!
2020-08-29

  bibbi ahrnstedt
Fint diktat
2020-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Verner Ask
Verner Ask