Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Borttappad sko




Hon sjunger natten
och påkallar höst

Vi behöver hösten nu
att ligga nära

låta de små bladen
få lossna,

vi behöver tröst
få förbarma oss en stund
förlika oss med ödet.

*

Där ute i havet är den,
hösten.

den kommer i
skymningen

Kanske min
borttappade sko
åter flyter iland.

*

Hon stryker bort
lite saltstänk

en kvarglömd
fågelunge

intill askträdets
toma fågelbo.

*

Kvar där är också
alla dom,
alla dom

som blev kvar

där ute.




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 210 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-08-25 18:52



Bookmark and Share


  Minkki VIP
det var en stark text, bokmärker
2021-03-04

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Hos oss i fjällen är den redan här, hösten. Löven gulnar redan och sikfisket har sin början.
2020-08-27

  Kajan VIP
Så nära är språket, klara är bilderna/känslan; och hösten som denna "Hon" påkallar är på tröskeln, trösten innan hon ger. Fint.
2020-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg