Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att räkna och räknas

De fyra ska snart skiljas åt
130 och 129 får inte komma med in
Ändå har de så mycket gemensamt, betydligt mer än alla andra som heller inte släpps in
137 och 146 vinkar ursäktande och tar trappan i två steg, snart ur sikte
Så lite och ändå så oändligt mycket
Väl inne byts status, totalradikalt
Där sitter 154 och spelar schack med 167
Vid disken sitter 175, Sverige-elit
Bakom henne skymtar ett par andra SE
Inte många Klara, en del Betydliga dock, tur de tycks både 137 och 146 tänka
Apropå, här måste man tänka sig för när man tänker
Spelrummet som alltid ockuperat av 2E
En av dem lär ha högst, men det spelar ingen större roll
Han är ju 2E
Inte ens SE lär kunna klara att hantera dem
Man kan ana de två vännerna utanför, trots de relativt höga siffrorna, syns de då lika grå som alla andra, medelmåttor alltså
Men, och det är själva grejen, även här råder nivellering
I allra högsta grad
Inga poäng visas, officiellt räknas inte, medlem är medlem
Men
De tre första bokstäverna i klubbens namn förpliktigar nämligen
Likt på landets tuffaste kåkar avkrävs papper vid inträde
WAIS eller WISC för de yngsta
Och förstås husets egna skarpa instrument
Nördliknande men hotfulla har SEs gäng fört in de nya, kvinnor hanteras av kvinnor, i ett av de inre rummen
Under hot om förnedring, våld antydes möjligen om än vagt, halas intyg fram
Allt till devisen hjärna före hjärta
De två från de fyra räknas sedan då och dess inte
De kunde lika gärna ha blivit kvar
Nu är de kanonmat, sämst och lägst och har inget att hoppas på
Ändå





Prosa (Kortnovell) av Mats Edin VIP
Läst 111 gånger
Publicerad 2020-08-26 06:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP