Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inget varar för evigt. Teknik för att avskärma och isolera möten med fysik kontakt!


Dystopi

När tekniken tar över och får människan
att bli en konsument av maskinvara så har det
mänskliga formats till en robot. Maskinen ger
kickar och isolerar människor från möten
där de mänskliga behoven av närhet, medkänsla har
transformerats till bilder på en maskin som berättar
vad som är rätt och fel!

Symboler och tecken gör att språken utarmas till
siffror och bilder på ett tagentbord. Konst och kultur
dör och förståelsen för helhetens samspel och balans ligger
nedgrävt och bortglömd!

När maskinerna tagit över så är människorna slavar och
fråntagits all frihet ...våga titta och se var vi är på väg in i!

Igångsättarna vet idag precis hur man genom digital påverkan
kan få kontroll på en hel värld genom några knapptryckningar
och rätt basunerad propaganda

Några såg tidigt framtiden genom visioner

I E.M. Forsters The machine stops från 1909 beskrivs en värld där alla olikheter har suddats ut, människan lever under jord och ser inte längre någon mening med att träffas fysiskt. Hela världen styrs av en maskin som ser till alla hennes behov. När maskinen sedan går sönder är människan hjälplös. Novellen slutar dock inte helt i förtvivlan, för i sitt dödsögonblick återfår hon något av sin mänsklighet




Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-08-26 09:37



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om teknikens påverkan på individer och samhället i övrigt!
2020-08-26

  Kungskobran VIP
Dystopiska funderingar,
det brukar bli något helt annat
det är svårt att spå
speciellt om framtiden
2020-08-26
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP