Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visdomens träd





Gick fram till det gamla kloka trädet

grenverket var stort
sträckte sig över hela världen

ingen gren var den andra lik

sökte svar på en fråga jag funderade på

Vad är det viktigaste i livet?
Beror på vilken gren du frågar!

skämdes över min okunnighet

Gör inte det
viskade stammen
det är sådana som du som förändrar världen.




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2020-08-26 09:56



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Vacker och viktig text i tiden.
2020-08-31

  lila fjäderblomman VIP
Vikten av att våga visa sin okunnighet och nyfikenhet.
2020-08-28

  Olof Lagerhorn VIP
Originell metafor om vikten
av att alltid våga undra och fråga.
2020-08-27

    Elisabeth Nilsson VIP
En dikt med många tänkvärda bottnar att fundera över. Som alltid lyser din klokskap i ljuset.
2020-08-27

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Mycket fin och tänkvärd dikt!
2020-08-27

  Rise Little One
En underbar text som bjuder på många vackra tankar att fundera över.
2020-08-27

  Monika A Mirsch VIP
Fin tankarna i din skapelse, i din mjuka dikt!
2020-08-26

    Max Poisé
klokheten personifierad...
2020-08-26

  Niliboy
Så fint, å nog vill vi påverka!
2020-08-26

  Sparvögat VIP
Träd är visa och kan ge en sanningens svar om man ber...
2020-08-26

    ADI Nehlin
Så fint diktat!
2020-08-26

  WyS VIP
Stammen transporterar näring till alla sina grenar men ibland sker en outgrundlig gallring! Orkanvindar och skadedjur tar för sig när problem infinner sig!
2020-08-26

  Klara Ord VIP
Fin text med oväntad vändning på slutet!
2020-08-26

  Maria Sundelin VIP
Utan frågor ingen tanke
Kramar
2020-08-26

  Öknens Ros VIP
Klokt svar av stammen.
2020-08-26

  M.Eta
Vilket underbart svar du fick!
2020-08-26

  Feliaxel VIP
Så klokt det du skriver
2020-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP