Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konstvärk

KONSTVÄRK

om du i vuxen ålder
ska nå tillbaka till ett barns genialitet
måste du störa dig själv till kaos
utan att tappa bort dirigentstaven

konst måste vara någonting
annars är det ingenting

vore inte konsten svår
ägde den inte sig själv

varje konstverk
är en födelse
ingen tömning

lika fel är det att kalla någon
som pillar bort en fästing
för läkare

som att kalla någon
som målar för nöjes skull
för konstnär

och dennes verk
för konstverk

sådana alster alstrar
inget annat än konstvärk





Fri vers (Fri form) av Martin Möldener VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-08-26 11:20



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
definitioner dödar konsten
2020-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Martin Möldener
Martin Möldener VIP