Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtesång

Du var kvällens ljuvaste kompromiss,
där du log med solsken böljande ur munnen.
I rabatterna där oregano och citronmeliss
tedde sig likt prinsessan och adelsmannen.

Sammanslingrade var de ändå,
de två älskade.
Ända in i midvintern skulle de bestå,
ty de härdade.

Du sken som pärlemo,
när du dansade dig fram.
Glaskross utspritt som sandmo,
men du var inte särskilt aktsam.

Marken var blodstänkt,
och en stjärnklar sänghimmel låg utbredd.
Dina tårar hade torkat där de nyss hade blänkt,
jag var inte beredd.







Bunden vers (Rim) av Natalie Ramot
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-08-26 20:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Natalie Ramot