Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våra utsända


Hon blev nyckeln
till tillslutenheten
som dolde Tellus självbevarelsedrift,
kämpande i oss alla;
taleskvinnan för dess oavvislighet

Han blev inspiratören
som omformulerade våra känslor
och relationer, motsättningar och inkonsekvenser
från oväntade håll,
och tillsammans byggde vi hans namn,
när vi befolkade hans sånger

Hon heter Greta Thunberg,
han Bob Dylan

Båda öppnade världen
och lät oss tänka den på nytt;
se oss själva
och vår ostyriga själviskhet
i dess speglar av eld,
nätter av is

De är våra utsända;
våra Voyager I och II
i våra väsentligheters djup




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-08-27 09:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP