Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

September, välkommen

I dag känner jag att hösten är nära,
även om några somriga dagar ännu kommer att hålla i in till sista droppen.
Hösten, en av mina fyra favoritårstider.

Fåglarna förbereder för flytt eller äter upp sig inför bistrare tider hemmavid.

Och jagfågeln gör mig snart redo för mörkret som bäddar in,
men som kräver filtar, sockor, tända ljus och varm soppa.
Nu kan jag kura som igelkotten i de ihopräfsade lövhögarna.
Vila i mitt ide som björnen. Jag gillar det.
Vara inne utan att känna mig instängd och kvävd.

Passar in i höstens scenografi.
Nu levande trött, i behov av vila, död och återfödelse till nästa vår.

Jag ska cykla i regndugg med min skogsgröna regnjacka där huvan döljer mitt ansikte och jag kan gå ifred som räven kamouflerad av eldfärgad lönn och rönn. Skönt.

Förhoppningsvis kommer jag ta mig ut på promenad i de soliga höstmorgnar som glöder i ljuset.
Medan de regniga, grå dagarna uppmanar till filmmys, inomhussamtal och långkok.

Kan det bli bättre?

September, välkommen.




Prosa av Roses vs Dandelions
Läst 97 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-27 10:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roses vs Dandelions
Roses vs Dandelions