Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vart är världen på väg

Jag kan ibland läsa på nyheterna att världen håller på att falla samman
det är orkaner, jordskred och pistolskott i svenska förorter som ekar bam-bam
Det är kids på gatan som kastar sten och grus
och handgranater som smäller av i småbarnshus.
Vart är världen på väg?

På tv:n pratas det även om blåljuspersonal,
samtidigt hör jag sirener på avstånd åka full fart på akutsamtal
”112 vad har inträffat?” – beep-beep-beep, ingen signal
och läkaren skriver avliden i sin journal.
Vart är världen på väg?

Kan det hända att det är vi som människor som valt att stänga av?
att vi slutat tänka framåt och tar istället var dag för var dag
inget ansvar för någon morgondag
bara tänka jag, jag, jag fram tills den dagen någon kräver rättvisa
vart är världen på väg?

Ja, och är det inte konstigt att vi sitter hemma och gnäller
samtidigt som det runt om oss skjuter och smäller?
Att vi har mage nog att be till gud om högsta vinsten på lotten
i tron om att många av oss inte redan vunnit den absolut högsta potten,
det vill säga rätten till ett tryggt liv

Kanske är det många av oss som behöver ta saker mer på allvar,
känna en större glädje över det livet vi faktiskt har,
tänka på att det finns folk där ute som måste ta var dag för var dag,
folk som dagligen riskerar att sluta i en alltför tidig grav.
Ja, glöm inte bort det liv du faktiskt har.




Bunden vers (Rim) av RobinG
Läst 115 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-08-27 17:19



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Mycket mycket bra, med attack och övertygelse om något så viktigt.
2020-08-27

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Tänkvärd text, bra skrivet!
2020-08-27
  > Nästa text
< Föregående

RobinG