Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter vår smekmånad


Övergiven

Håkan åker iväg på kvällen
Lisa sitter ensam kvar
Ensam i det hus som skulle bli deras gemensamma hem
Hon är livrädd
Livrädd för att hamna utanför
Igen
Som så många gånger tidigare

Rädslan förlamar
Rädslan gör henne stum
Gör henne passiv
Hon vet att hon kommer bli övergiven
Ingen står ut med henne
Hon vet.
Alldeles säkert.

Lika bra att vänta ut honom. I tystnad. Lika bra han går på en gång.
Så hinner hon inte hoppas
Så hinner hon inte tro på ett annat slut

Hon är livrädd. Men visar inget.
Hon spelar kall och oberörd.
Men hon vet.
Han kommer gå.
Och först då kommer hon kunna andas ut
Först då kommer oron att släppa
Först då är hon hemma
I den ensamhet som är hemma.






Prosa (Kortnovell) av Mackan 1966 VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-27 21:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mackan 1966 VIP