Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kadaverdiciplin

Ett ögas gyllenblänk
fångat i oknutna minnesnät
vildhjärtats önskan
tvinnas till viljerep
och sannsaknad

pansarnätter i fritt fall
likvaka ur flimmerpuls
dödstillvänjd
växelandas

livbojsminnen av
samklangvaro
känsla uthuggen
ur själva märgen
rösten fortplantas
i skelettknotor
vibrerar bitterljuv
sinnlighetsharmoni

även då
sinnets
hemligaste skuggsalar
något skaver -
som vill mer -
vill ut -
och vidare

tålamodsträngtan




Fri vers (Fri form) av Roger VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-08-28 03:53



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker text som fångar minnen och smärta men för mig ändå landar i någon form av försoning med det smärtsamma.
2020-09-03

    ej medlem längre
Vilken inspirerande ordvacker text! De många substantivuttrycken ger eftertryck åt minnen och smärtor som vilar som en tyngd genom hela texten ända fram till slutstrofen som öppnar upp för tålamod och frigörelse.
2020-09-03

    ej medlem längre
Prövningar må stå i kö att drabba oss, men även de ska passera och man kommer vidare, stärkt
2020-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP