Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tja, en \"blogg\" kanske.


En trogen tjänare har gett upp

Ännu en mulen dag mötte mig när jag slog upp mina \"gröna\" idag. Suck, varför kan man inté få sol hela sin semester?
Nåväl ska väl inte klaga, jag kan roa mig utan sol.
Klev upp och slängde igång kaffebryggaren. Den lät litet underligt, rosslande och gurglade mer än vanligt.
Tänkte inte mer på det, utan tog en mugg färdigt kaffe och slog mig ner vid köksbordet med ett korsord, för att väcka de \"små grå\".
Tittade ut och såg att molnen hängde lågt och visade upp en mörk fasad.
Kikade på boken som låg på bordet, snart utläst.

Efter två muggar och ett korsord gjorde jag mig iordning för att ta ut mina \"telningar\" på morgonturen. Glatt skuttande flinade dom mot mig. Dom älskar det svala vädret, i motsats till sin matte.

Efter turen med hundarna satte jag igång litet glad musik och slog mig ner med boken.
Satt inomhus och mös, tills det var dags för eftermiddagsturen. Sonen mötte mig och sa att han sätter på kaffe tills jag är tillbaka.
Gick promenaden och kom hem och sniffade i luften efter den goda kaffedoften. Då säger sonen att kaffebryggaren har \"lagt av\".

Ja, förr eller senare skulle den ju gjort det, med 10 år på nacken. Det var alltså det som hände i morse, den \"drog sin sista suck\" rosslade fram ett \"farväl, nu lägger jag av, du ska få ditt morgonkaffe, sen orkar jag inte mer\".

Sonen sa att vattnet kom ut under bryggaren, när han slog på den.
Den dog av inkontinens.
Utan kaffe blir livet trist och tråkigt. Så det var bara att springa iväg till närmsta affär som har hushållsartiklar och köpa en ny. Den gamla får en begravning i den nyes låda.
Godnatt Melissa, sov gott.
Nu får Butler ta över ditt arbete.




Övriga genrer av MettevonSchreiben
Läst 336 gånger
Publicerad 2006-07-13 20:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MettevonSchreiben