Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ordväggar

 

 

 

så avkläd dig denna hud

se blodet

detta röda

 

 

blått blod

blå drömmer strändernas snäckor

 

du ädla lilja

 

 

nu när du står där

 

här

 

naken

se dig omkring

 

 

hur många toner av färger ser du

vad blir dessa toner till sammans

 

 

 

 

staket lindas runt stigar

taggtrådar avhåller

 

moln gråter

fuktade kinder

 

stegen ekar tomma

 

 

 

 

luften vibrerar ur sånger komna

vingfolk smeker luft med glitter

 

 

 

ack så främmande denna fröjd

 

 

 

varför avsäger du dig

frågar

 

undrar ett hjärta

 

 

 

hur skall jag kunna annat näri väggar

ordväggar dryper av smuts

 

 

 

alla dessa skatter sänkta i glömska

mina händer blöder längtar in i stillhet

 

 

 

fjärilsvingae

smeker öga

 

kokokongtrådar

höljer

 

hopp




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 200 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-08-29 10:53



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Orden är till för att få oss att lyfta blicken mot den plats där hoppet finns
och inte höljs av glömska, avskärmdhet, tvivel och oren innebörd.

"hur många toner av färger ser du
vad blir dessa toner till sammans"
Förmodligen ett ymnighets-kluster.

Vi får ta till oss fågelvingsfolkets smekande av luft med glitter och bara njuta medan tid är.
2020-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser