Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
LÅTTEXT


Vad har jag gjort?

Jag flåsar fram. Jag är på flykt 
Människor vänder sig om och tittar skyggt 
Jag stapplar fram med tunga steg 
Flaxar vilt med armarna för att bana väg 
Vad har jag gjort? Vad har jag gjort? 
Jag fattar ingenting, ingenting alls 
Jag minns en hals. Jag minns en hals 
Mina händer runt en kvinnohals 

Jag smyger fram tyst på tå 
Måste snabbt finna mig en skyddande vrå 
Men kvistar knäcks och jag förskräcks 
Jag hör hundars skall och hoppet släcks 
Vad har jag gjort? Vad har jag gjort? 
Jag fattar ingenting, ingenting alls 
Jag minns en hals. Jag minns en hals 
Mina händer runt en kvinnohals 

Käftar hugger 
I armar och ben 
Jag tappar balansen 
Och störtar rätt mot en sten 

Domarn tronar bakom sitt skrank 
Hans ögon blixtrar och skjuter mej i sank 
Juryn hånler och vässar knivar i sitt bås 
Huden knottrar sig för det är jag som ska flås 
Vad har jag gjort? Vad har jag gjort? 
Jag fattar ingenting, ingenting alls 
Jag minns en hals. Jag minns en hals 
Mina händer runt en kvinnohals 




Fri vers av R Peiper VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-08-29 17:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

R Peiper VIP