Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Lördags regn läsning."


Senaste nytt ifrån Grävköpings bladet



I Slyngelboda
Haver de olika
Gängen snart
Utplånat varandra

Nya slynglar äro på
Väg att inplanteras
Utifrån övriga Riket

Fordon o höskrindor
Hava blivit uppbrända
Vid lokala upplopp
Under gången vecka

Men som avstannat
De senaste dagar

Då den stora kriminella
Självsaneringen mellan de
Kriminella gängen inleddes

Begravningsentreprenör
Ossian Propp haver eftersökt
Kärnvirke till kisttillverkning

Syförenings ordförande
Amanda Knypplings
Anmodan brevledes.

Till den Världsberömde
Kvinnlige Investigatorn
Miss Marple uti England

Haver blivit besvarat med
Välvilja och ett besök av
Ovanstående Celibritet.

Förväntas ske under slutet
Av nästkommande månad

För undersökandet av ett
mystiskt olöst kriminalfall

Bäva månne de som hava
Orent mjöl uti sin påse?

Simmästaren Virén avled
Plötsligen efter en lektion
Torsdags morgon förmodligen

I Sviterna av den efterhängsna
Snuva som senaste månaden
Svårt prövat lokalbefolkningen

Valfrid Nilssons prisbelönta
Galt Marvin af Solhöjden

Haver återigen varit ute
På rymning och påsatt
Traktens unga suggor
Under gångna veckan

Men stodo tidigt på Fredagens
Morgon vid grind färdig frivilligt
Att Insläppas åter till stian

Därmed kan eftersök avslutas
(För denna gång)
samt grannar avtackas för
Hjälp till infångnings försök

I övrigt haver lugnet infunnit
Sig i brist på annat

Manas läsekretsen till behaglig
Sensommar tillvaro tills
Nästlidande Fredag

Då denna Tidskrift återigen
Läro utkomma med traktens
Lokala nyheter

Om Herran äro oss alla
Så Lovligt nådiga att till
dess framleva

Med de Vänaste hälsningar
Från Tidnings Redaktör:
Hildebrant Helsning





















Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-08-29 17:46



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Fantastisk läsning i Grönköpings anda!
2020-08-30

  Scarlett Miryam VIP
Dags att lämna in jobbansökan till trevlig landsortstidning...?
(Eller hotta upp de där tråktidningarna folk tror att man måste läsa på morgonen för att anses som bildad!)
2020-08-30

    Lena Staaf VIP
Inget nytt under solen! Trots gammalstavningen. Rolig läsning, fnissar.
2020-08-29

  Kungskobran VIP
Härlig Grönköpinsk humor
2020-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP