Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Andlös

Den dag jag inte kan andas mer
kommer jag att sakna att dra in dofterna
av multnande löv
av sädesax som fallit för knivarna
svampen i skogen
och den nyfallna snön.

Jag kommer att sakna doften
av din hud och min
lite svettig och med en touch av tvål
för att undvika smitta
och din andedräkt
och tårars och tårnas sälta.

Den dag då jag andäktigt
drar mina sista andetag
vill jag göra det i en skogsglänta
där min andedräkt draperar snåren
och där marken blivit tillplattad
av en sovande dräktig rådjurshona.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2020-08-30 15:43



Bookmark and Share


    carinamnm
Jordnära magi!
2020-09-01

    ej medlem längre
Varmt och vackert, intimt och fint

en framtida lega
2020-08-31

  Judas Ekholm VIP
Helt enkelt bara bäst! <3
2020-08-31

  Kajan VIP
Tycker så mycket om denna, mellanstrofens intima känsla bildar spång mellan inledningen och avslutningen som båda kan stå som självständiga dikter i sig. Stor applåd!
2020-08-31

  Bodingen VIP
Ja livet är kort och döden lång, lev nu!
2020-08-30

  Blomma-Stjärna VIP
Allt är fint skrivet och särskilt sista strofen - den är så vacker - och en tröst att tänka sig sin egen oundvikliga död just så!
bokmärker!
2020-08-30

  Lehva VIP
Ett fantastiskt sätt att lämna på (och samtidigt vara i det som är). Så fint beskrivet.
2020-08-30

  Anya VIP
Så vacker med naturlyrik och existentiella toner. En favvo för mig. Bra Lena!!!
Sista raderna är strålande.
2020-08-30

  Eva Langrath VIP
En text som jag tycker om. Fint formulerat om känslor inför att livet är ändligt.
2020-08-30

  BenGust VIP
Moder Nature tar hand om oss alla, kan man tänka.
2020-08-30

  Öknens Ros VIP
Vackert om ett farväl till livet.
2020-08-30

  Fredrik Axelsson
Väldigt vackert för tankarna. Gillar särskilt sista strofen som jag gärna läser som en egen dikt.
2020-08-30

  Briza media
Mycket vackert och bildrikt! Stor applåd! Bokmärke absolut.
2020-08-30

  Respons VIP
Tänkvärt! Jag tänker på de 30 procent coronasjuka som aldrig får tillbaka sitt luktsinne.
2020-08-30

  Ulf Carlsson VIP
Fyndiga variationer på rubrikens mångtydiga tema.
Lugn struktur där varje strof är byggd på en enda mening.
Här finns ett slags släktskap med Ferlins "Inte ens en grå liten fågel", som vi diskuterat på Forum
2020-08-30

  Niliboy
Men va fint ja vi måste nog vara lite beredda! Men man skall sikta på lång livslängd, annars har man tråkigt!
2020-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP