Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det kommer aldrig segra

det får aldrig vinna
även om höstbladen minner
om det som komma skall

aldrig segra
då det äter upp allt i sin väg
och fångar in de små ljusstrimmorna
som annars får lungorna att vidgas

det får aldrig hitta hem
för att spridas över lugnet och harmonin
och lägga sin blöta filt över en sprakande brasa

det kämpar och sliter
tar tag i dina lemmar
bryter upp självklarheter
och äter upp spillrorna av hopp

det ska aldrig näras
då det smittar lika luftburet som på avstånd,
inte minnas
inte likställas

mörkret,
kommer aldrig att segra

aldrig vinna kampen

någonsin

om du inte tillåter




Prosa av Max Poisé
Läst 253 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-08-31 09:59



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Fint komponerade rader. Livsbejakande starkt.
2020-09-02

    ej medlem längre
Sanningens ord faller ur din hand. Leve ljuset och tack för denna..!
2020-09-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett klarsynt och poetiskt upprop för ljuset i livet och kampen mot mörkret, som ibland hotar att övermanna oss människor. Må ljuset segra!
2020-08-31

    Lena Staaf VIP
Du drar en lans för det ljusa i livet och kampen mot ondskan.
Men jag tänker att ondskan inte är något helt utan finns i olika större eller mindre skepnader med olika utseende och färg. Vi får lära oss att upptäcka den och mota bort den och framför allt inte mata den.
2020-08-31

  AiA Maria den fria
Vacker och fin påminnelse om livet och vår fria vilja

Tack!
2020-08-31

  Öknens Ros VIP
Det mörka är bara en parentes,ljuset segrar alltid.
2020-08-31

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Livet och hoppet kämpar med alla sinnen över det förgörande mörka och onda!
2020-08-31

  Marita Ohlquist VIP
Visst finns det mycket mörker i världen, men inte tillräckligt för att släcka ljusets låga!
2020-08-31

  angela Täubert fd Jansson VIP
En text som är fylld av kampen mot det onda...
vi hoppas att det aldrig kommer att segra!
2020-08-31

  Kajan VIP
Ett stridsrop som aldrig må tystna. Tycker om att det bildliga är i invirat i det bokstavliga. Väldigt bra.
2020-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé