Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Jag vet inget om i morgon

Jag lämnade sprutan
på en offentlig toalett
skitig under naglarna
och ett rufsigt hår
såg mot kyrkogården
och krossade drömmar
de ristade bokstäverna
tårarna i gryningen

Jag mötte en polare
han sålde hemgjord GHB
hällde i mig flaskan
såg himlavalvet röra sig
vaknade lite för sent
soppköket var stängt
fick vara utan frukost
så är det nästan varje dag

Jag gick till stentrappan
där gänget brukar vara
rökringar mot lönnträden
pipan runt i en cirkel
sirenerna hördes tydligt
stegen gick mot parken
min vanliga reträttväg
såg lagens långa arm
mina andetag var lugna

Jag gick till tryggheten
en offentlig toalett
sökte mig till lugnet
och en spruta i armen
kände ruset briljera
betonggolvets lugn
om jag vaknar i morgon
är det ingen som vet

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 446 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-09-08 06:51



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Berörande bra beskrivning av en knarkares liv utan hopp -
något solidare än en människas tröst och kärlek behövs för att komma ut ur ett beroende och in i ett boende - det står klart!
2020-09-09

  Eva Helene VIP
Ett öde som delas av alltför många. Bra gestaltat här.
2020-09-09

  Blått Norrsken VIP
Fantastiskt bra fångat om en människa i nöd helt ovärdigt det liv han lever. Utan vetskap om morgondagen. Hemskt och smärtsamt svårt . Vill hålla om , ge kärlek och rädda världen. Till alla inblandade i något som kan drabba alla och envar. Känner stark empati och ledsamhet för dessa människors öde. Bra gestaltat av dig .
2020-09-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra och insiktsfullt skrivet om en trasig människas eländiga liv.
2020-09-08

    ej medlem längre
Bra att du lyfter fram att det finns många människor som lever en tillvaro där man inte vet om man har en morgondag.
2020-09-08

  M.Eta
Man avundas inte knarkarens vardag!
De borde få hjälp innan de hamnar där!
2020-09-08

  bibbi ahrnstedt
Nää,kan det vara så. välbeskrivet i detalj om hur något kan gå fel
2020-09-08

  Öknens Ros VIP
Alltför ofta går det snett i livet för många individer.
2020-09-08

    Lena Staaf VIP
Inträngande och drabbande beskrivning av knarkarens eländiga tillvaro.
2020-09-08

  Feliaxel VIP
Många människors vardag tyvärr
2020-09-08

  Kungskobran VIP
Fy tusan för att vara knarkare
2020-09-08

  Nils-Robert
Att vara pundare måste vara ett helfete.
2020-09-08

  Maria Sundelin VIP
En tragisk vardag för allt för många

2020-09-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO