Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

• Sång



Prydnad

Jag skrev en gång en dikt
om ensamhetens sot
och mörka kalla skuggor.

Det finns ett ljus i mörkret
och hoppet sinar aldrig.

Jag bar en dikt så tung
i hjärtats öde rum
och kände nordan dra.

Det finns ett ljus i mörkret
och hoppet sinar aldrig.

Jag gick en knotig stig
men trampade en kvist.
Den knastrade en sång.

Det finns ett ljus i mörkret
och hoppet sinar aldrig.

Och marken sjöng så milt
och bad mig titta upp
mot himlens blåa tak.

Det finns ett ljus i mörkret
och hoppet sinar aldrig.

Därovan såg jag klart
mig gå med lätta steg
mot solens varma ljus.

Det finns ett ljus i mörkret
och hoppet sinar aldrig.

Och himlen sände kraft
och energi att tro,
så livet sådde frö.

Det finns ett ljus i mörkret
och hoppet sinar aldrig.

Jag skriver nu en dikt
om livets härlighet
och evighetens ro.

Det finns ett ljus i mörkret
och hoppet sinar aldrig.



*
Dikten uppläst


Logotype för Poeten Salvador
Mål & mening

LÄS -Poesi är tät-




Fri vers av Poeten Salvador VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-02-24 08:03



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Vackert och finstämt diktat om ljus och hopp i livet.
2021-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP