Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Upp till himlen åker jag utan packning

"Åker du nu?"

Ja, det är dags att kliva över balkongräcket, ut i nästa liv

Bakom mig lämnar jag en liten ölkopp, sex röda rosor och ett brev till månen

Min regnbåge gick ej att frysa ned. Kommer du ihåg, hur vi låg sked?

                                                  ~~~

 ...Men gråt inte: mitt skepp är på väg till en lummig ö bortom molnen

Jag är äntligen på väg hem! Du kommer se mig krympa

Bli mindre och mindre, för att sedan försvinna och bli ett med horisonten

Allt är stilla. Ta av dig skorna, flicka lilla

                                                ~~~

Vinden denna morgon vill dig inget illa. Räkna till tre, andas djupt och fortsätt att le

Medan du klappar på rosor och kor, ute på åkern där mina drömmar bor

Eller längs alla gator, där din svunna Hektor stred och gick från liten till stor

Och vill du minnas sagorna från förr, behöver du bara knacka försiktigt på himlens klarblåa dörr

Du kommer att hitta mig, i varje oskyldigt skratt och bland duvorna på apelsintorget

Under vårregnet eller vid en övergiven lekplats 

                                             ~~~

Höghusen talar i tungor. Var inte rädd, ta mitt hjärta och mina lungor

Snart slutar tiden att gråta, när klockan blir åtta. Min vän, vägen till ljuset lär en att förlåta! 

Ännu tror jag på vänskapen mellan Nalle Puh och I-or, även om juli gått klädd i svarta liljor

Solen smeker mitt ansikte, för första gången, för sista gången

                                            ~~~

För en framtid utan hungriga barn. Varför kriga?

Av tårar och sorg kan man inget bygga. Ta min hand och låt oss flyga

För den minsta sparven och den bortglömda fången

För friheten och den kommande våren. För dig, för oss och en ny dag

                                           ~~~

Lägg dig på gräset och känn jordens bultande andetag

Blunda och sträck ut armarna. Jag kommer att finnas där

Med mig har jag endast nycklarna till den stora porten. Det räcker så, för den lilla grabben från orten

Upp till himlen åker jag utan packning!




Fri vers (Fri form) av Rafael X
Läst 264 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-01 15:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rafael X
Rafael X