Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tack, Nils Ferlin

Tack, Nils Ferlin 

För din poesi och alla fjärilar i magen

Tack, för alla tårar och alla skratt

Hon var mitt mest värdefulla skatt!

                  ~~~

Tack, för varje regndroppe och varje stjärnfall

Intill en liten, värmländsk, svart katt

Solrosorna log, varje gång hon gäspade

                  ~~~

Känn på min bröstkorg!

Den brinner av kärlek, inte av sorg

Jag är barfotabarnens kamrat

Inuti mitt hjärta blir det aldrig höst!

                 ~~~ 

Långt bört i väster faller statyerna

I öster stiger den månghövdade gryningen upp

Min stjärnkarta är vårens blommiga ljus

Och ödesvindens vilda rus

                  ~~~

Framtiden är vår

Trots hjärtats öppna sår

Tack, Nils Ferlin

Du lärde mig att sparvens sång aldrig kan låsas in!




Fri vers (Fri form) av Rafael X
Läst 174 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-09-01 15:55



Bookmark and Share


    Askanden
finns flera ferlinskt inspirerade på poeter.se.

dikta, det kan de.
2020-09-01

  SatansSon
han var från Filipstad. jag gick på Ferlinskolan årskurs 7-9. På Spångbergsgymnasiet började det dock bli lyx. SvenIngvars Cornelis ErnstHugo och Stefan Grossman som var världsberömd. Alla uppträdde de för oss i aulan.
2020-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Rafael X
Rafael X