Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svärtan

 

De döda viskningarna låter som en 

sång   i hörnet har vi lagt oss så tätt 

att doften av syrsor överröstar allt 

 

hör våra flämtningar som livets enda 

riktiga ljud 

hör hör dig skrika efter mig och ser 

ser mig svika dig hör hör mig åter 

leta efter dig men din borgerlighet 

din stolthets streck mig famla ramla 

skrika ut en smärtsam kniv av egenskam

och förruttnelse och saknad 

 

åren går och havet härmar våra uttryck 

 

ingenting är längre som för oss vi 

döda fjäll vars storhet härmar oss likt 

schlagerns reklamfilm och du vill döda 

döda mig och jag vill krossa dig din 

enfald och vi vill in in in men våra fötter 

trampar Svenssons stigar 

 

det är i sanning frustration 

 

och karriärens symboler på din hylla 

 

min inre utveckling synlig i den 

frånvarande separationsångesten 

 

men viskar liten genomskinlig sårbarhet 

av skorpa 

 

  kärleken den rena klara. 

 

 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-01 22:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP