Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att i skogen sakta bli till


 




Riktiga människor med levande själar
går på gator och torg med en briljans
De kommer från en helt annan tid då
samhällsmaskinen inte var så upphettad,
och det fanns tid till långsamhet, till att
vara en riktig människa, vaken, äkta och
sann, med otroliga ögon som strålar
Det är något fundamentalt fel på hela
vår kultur, på samhället och världen
Kärleken spränger i mitt bröst så att jag
inte vet var jag ska ta vägen med den
Det skulle behöva sås enorma åkerarealer
med besinning och frid så att människorna
kan vakna upp och bli riktiga människor
Att på bråddjupet känna lyckan bli till
trots all svart sorg, vrede och förtvivlan
och trots dimmorna som döljer livets
heliga konturer och vi famlar efter någon
sorts mening med vår existens och vi
stänger av TV:n och skärmarna och går ut
i vårt ursprung skogen och blir sakta till.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-19 13:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP