Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Linn II

Sov gott, min prinsessa

Slut ögonen och gå sedan sakta upp till kullen vid Håga

Lägg dig på gräset och räkna stjärnor. Visst ser de ut som skimrande pärlor?

Räds inte småfolket i skogen intill. Sjung för dem om Tristan och Isolde, om Nordanvinden och solen

Om hur den lille Prinsen blev förälskad i rosen

                          ~~~

Låt dina mjuka ord regna ned på den svarta jorden!

Trädens rötter kommer sprida dem, till världens alla hörn, till världens alla barfotabarn

Till sagobarnen i gruvorna och barnen av plåt längs motorvägarna

De dansar iväg till drömmarnas hamn, lika lyckliga som du, när du skrattar och hoppar under regnet

                        ~~~

Varje riskorn de skördar och varje droppe svett de vattnar Jorden med 

Varje bok de läser och varje saga de sår, är ett löfte om att ödet är det vi skapar, tillsammans

Tillsammans kommer vi att riva ned stängslen och murarna

Sudda ut gränserna, göra om fängelserna till skolor och palatsen till bostäder åt de hemlösa

                       ~~~

Hittar du inte öronpropparna, så brukar de gömma sig under molnen

Men ligger du fortfarande på höger sida av sängen och kramar om din lilla nalle?

Är dina lakan fortfarande lika svarta som ditt hår? Hur mår björntassen på din vänstra skuldra?

                     ~~~

Gå ut till balkongen, när du vaknar

Ta med en kopp kaffe och glöm inte att vattna blommorna

Om natten blommar månen! Den vakar över dig

Likt den skrynkliga sparven som smyger fram och smuttar några droppar ur din kopp

Precis när du tittar bort

                     ~~~

Har duvorna från i fjol synts till? Eller har de också blivit strandsatta likt verklighetens Robinson Crusoe på en fjärran ö

Femhundra kilometer utanför Chiles kust

De har nog fått egna duvungar, som i sin tur ockuperar andra balkonger

Kanske i Buenos Aires, eller i änglarnas stad

                     ~~~

En man i blått står högst upp på Västerbron och blickar ned mot vågorna

Rymden ovanför speglar sig i eldhästen från öster - snart galopperar den västerut

September lider snart mot sitt slut. Han andas ut och tänker på sin nästa resa till Mars

                    ~~~

Älskade:

Det är med framtiden, som med oss resande

Vi vandrar, år efter år, genom regn och storm

I stjärnornas ljus bygger vi en bro

Som sträcker sig, från igår till nästa vår

                   ~~~

Blås försiktigt omkring dig och räkna till tio

Tills dina vingar vecklas ut. Även den längsta natten kommer att ta slut!

En sjöman utan namn väntar på oss i Havannas hamn

Han pekar mot solen och ber oss att skynda på

Upp till drömmarnas famn...




Fri vers (Fri form) av Rafael X
Läst 248 gånger
Publicerad 2020-09-02 02:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rafael X
Rafael X