Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Rocken min

Plötsligt en dag är det bara där:
Det stora hålet!

Ärvd
Hårt använd
Mycket älskad

Varit kvarglömd
Bortglömd
Undangömd

Varit på fel ställe
Blivit till besvär
Krävt förklaringar

Varit finklädd
Välklädd
Nästintill avklädd

Till vardags
På fest
Till tröst

En av de där verkliga trotjänarna
Men, plötsligt en dag var det bara här:
Det stora hålet,
fransigt och nött

Detta blir sista resan till Göteborg så nu min rock;
Jag tackar för allt
Och ber om ursäkt
Din gamla plats på min kropp,
i mitt liv
kommer snart att upptas av någon annan
Fast, nu ett tag blir det tomt...




Fri vers (Fri form) av PhanLieB
Läst 143 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-09-02 04:39



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
När favoritplagget är utslitet känns det som att slänga bort en bit av sigsjälv
Fint fångat
2020-09-02
  > Nästa text
< Föregående

PhanLieB
PhanLieB